Trip through life

16 Nov, 2016

Moćna muzika Mexika

Generalna — Autor plaki @ 19:54

    Kažu da u Mexiku vlada mačo kultura i naravno mačo muzika! "OLE" Cool

   Skoro nikada ne možemo videti ženu da svira u nekom bendu...

    Boraveći ovde sada već skoro TRI meseca, smelo mogu da kažem da NIŠTA, ama baš ništa u Mexiku ne može da se zamisli bez (DOBRE) muzike. ..od svadbe do sahrane...od sobe do trgova i pijaca...muzika se svugde čuje. "OLE" Cool

    Muzika Meksika je veoma raznovrsna i ima širok spektar muzičkih žanrova i izvođačkih stilova. Mnoge meksičke pesme, kao što su Bésame muchoGranadaCielito lindoEl ReyLa bambaMaria Bonita i La Cucaracha, poznate su širom sveta.

     Mariachi-marijači je naziv za tipični mexički muzički ansambl , kao i za njegove muzičare. Sviraju tradicionalnu muziku i muziku za igru. Nosili su jednostavnu odeću seljaka, danas dekorisanu ,otmenu odeću kauboja (čaro) ,kaubojske čizme , širok sombrero, uske pantalone, kratak sako.U početku ova odela su bila crna sa srebrnim detaljima a danas su često bela.

   Oni sviraju na porodičnim proslavama, slavljima...i meni su svirali na večeri povodom diplomiranja jednog od članova moje nove porodice (ko će ih sve zapamtiti,imam osećaj da su ovde svi u nekom srodstvu Smile )

 

    Još je omiljena tradicija :SERENADA!!! .za to sam samo čuo, do sada ni video ,ni probao..ali nikada nije kasno Wink

    U tradicionalnu meksičku muziku spadaju i muzički sastavi kao što su banda, nortenja, rančera i korito. Mene lično od svih navedeni najviše dojmilo BANDA( naravno sada ne mislim na valjanje belog praha,NE NIKAKOInnocent ,nego na muzički sastav  )

 

   https://www.youtube.com/watch?v=rryDND06LHU&feature=share

 https://www.youtube.com/watch?v=sAw8aiU5Ris&feature=share

 https://www.youtube.com/watch?v=rryDND06LHU&feature=share

 Los Tigres del Norte tvrdi da prikazuju "pravi život". Najpopularnije pesme im pevaju o ljubavi,borbi za preživljavanje u nesavršenom svetu...klasične srceparajuće tematike ,rakeo bih.Smile ..ali oni pevaju i o narko bandama, ilegalnoj migraciji , priče o gej-lezbo ljubavnicima!Najpoznatija pesma ima je “Era Diferente"

 https://www.youtube.com/watch?v=d8rj1G0lZvU

Tigrovi sa severa... 

 

 Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs